Često postavljana pitanja Jako često su ista pitanja postavljana od strana puno ljudi. Ovo je lista tih standardnih pitanja koja se često postavljaju, i odgovori na njih.
Mogu li koristiti više imena iz adresara?

Da. Adresar će prikazati sve što je pronađeno u odnosu na vaš upit koji ste uneli u kućicu za pretraživanje. Ako je ispisano 10 imena, bilo koja kombinacija može da se iskoristi za polja Prima: ili Kopija: Sve izabrane adrese će biti unete u odgovarajuća polja kad se pritisne dugme Koristi adrese.

Mogu li dodati email adrese direktno iz emaila koji čitam?

Ne. U ovo vreme ne mogu se dodati imena direktno iz primljene pošte ukoliko posebno nije dodata takva opcija, u kom slučaju će ispod poruke pisati "Take Address" ili "Snimi adresu u imenik". Ukoliko toga nema, možete desnim klikom na adresu da je iskopirate u clipboard i da je nakdnadno snimite u adresar. SquirrelMail se konstantno razvija i može se desiti da će se takve funkcije pojaviti kao standardne u buducim distribucijama.

Ko je napravio SquirrelMail?

Puno ljudi je pomoglo. Da biste dobili listu, možete posetiti našu web stranu www.squirrelmail.org.

Sta je webmail?

U slučaju SquirrelMail-a, dozvoljava vam pristup pošti putem IMAP protokola. To znači da ne morate da pogađate kako da podešavate tuđe preference da biste sa njihovog računara pročitali vaš mail..

Gde mogu koristiti ovaj webmail?

Bilo gde, gde postoji Internet browser (čitač) Bežićni pristup (WAP/WML) još uvek nije u fazi izrade doduše.

Zašto da koristim webmail umesto običnog email klijenta?

Pitanje je da li će webmail ikada u potpunosti biti dovoljno dobra zamena za običan email klijent. Ali, ko zna? U svakom slučaju, ako ste ikada u kući prijatelja ili rođaka, na putu ili na poslu dalje od vašeg računara, a morate proveriti poštu, onda znate zašto. Velika je muka prepodešavati nečiji računar da prima vašu poštu a da time ne poremetite podešavanja koja već postoje na računaru. Potom bi opet po završetku sve to trebalo da brišete, e tada SquirrelMail dolazi kao adekvatna i odlična zamena.

Kako sve ovo uopšte radi?

SquirrelMail koristi IMAP protokol, informacije o protokolu možete naći ovde. Program takođe koristi i svoje IMAP funkcije, a ne samo one ugrađene u PHP4. To sve i nije toliko važno nikome osim onih koji održavaju sistem, ali verujte nam na reč, oni to jako cene.