Iskanje Iskanje v mapi po danih kriterijih.

S tem uporabnim orodjem lahko v določeni mapi iščete sporočila, katerih polja v zaglavju ustrezajo določenim kriterijem.

Splošni pregled

Izberite mapo v kateri želite iskati, vpišite iskalne kriterije in izberite katere dele sporočila želite preiskati. Kot odgovor na vašo poizvedbo, boste pod iskalno formo dobili seznam sporočil, ki ustrezajo določenim kriterijem. Sporočila lahko izberete in preberete kot vsa ostala sporočila.

Bodite pozorni na to, da je privzeta mapa za iskanje tista, v kateri trenutno berete sporočila.

Kaj preiskati

Na levi strani polja za vnos je padajoči izbirnik s polji po katerih je možno iskanje. Ta polja so: Vsebina sporočila, Vse, Naslov, Od, Kopija, Od.

Vsebina sporočila - Preišče vsebino sporočila. To je glavni del e-sporočila, kjer je napisan tekst.

Vse - Preišče vse, tudi celotno zaglavje sporočila. Če niste prepričani, da je res tisto kar želite potem verjetno ni. Lahko vrne nepričakovane rezultate.

Naslov - Preišče samo naslove vseh sporočil.

Od - Išče po pošiljatelju. To je lahko več kot je običajno videti v seznamu sporočil. Normalno polje "Od" vključuje ime IN e-naslov pošiljatelja, vendar SquirrelMail navadno pokaže samo ime. Če torej določite kriterij, ki se ujema z e-naslovom, boste morda v seznamu rezultatov videli sporočilo, ki na prvi pogled ne ustreza kriterijem, ker bo v seznamu samo ime pošiljatelja.

Za - Komu je sporočilo namenjeno. To je lahko vveč naslovov - ne samo eden. Kar se tiče iskanja velja isto opozorilo kot za polje "Od".

Kopija - Skoraj isto kot "Za".