Opcije Z nastavitvami različnih opcij, si lahko prikrojite izgled in način kako se vam SquirrelMail odziva.

Ena boljših strani SquirelMaila je stopnja do katere si ga lahko prikrojite. Odvisno od konfiguracije imate na izbiro več tem, jezikov, map in drugih lastnosti. Vse to lahko spremenite ne da bi s tem vplivali na ostale uporabnike sistema. So štirje glavni deli Opcij: Osebne, Prikaz, Poudarjanje sporočil in Mape.

Osebne informacije Polno ime
Tukaj naj bi vpisali vaše polno ime, npr: "Janez Povprečnik". To se prejemnikom vaših sporočil pokaže kot pošiljatelj. Videli bodo, da je prišlo sporočilo od "Janeza Povprečnika". Če tega polje ne izpolnite, bodo kot pošiljatelja videli vaš elektronski naslovv, npr: "pjanez@domena.si".

E-Poštni naslov
Neobvezno - Če vaš naslov ni tak, kot ga je samodejno zaznal sistem, ga lahko tukaj vpišete.

Naslov za odgovor
Neobvezno - To je naslov kamor bodo prihajali odgovori na vaša sporočila. Če je ta naslov drugačen od tistega od koder pošto pošiljate, ga lahko tukaj vpišete. To je uporabna opcija, če želite da bodo odgovori prihajali na vaš @email.si ali @yahoo.com naslov namesto v službo.

Podpis
Neobvezno - Podpis je priključen na konec vseh sporočil, ki jih odpošljete. Če želite, da se bo podpis uporabil, morate odkljukati polje "Uporabi Podpis" in potem vpisati karkoli pač želite za podpis v polje pod njim.

Lastnosti prikaza Theme
SquirrelMail različne barvne teme za vaše udobje pri delu. Izbirate lahko med več temami, če tako želite.

Jezik
Če angleščina ni vaš materin jezik lahko enostavno nastavite jezik v katerem je izpisanih večina stvari. Če je jezik ki ga želite na seznamu, ga lahko izberete in vsa nadaljnja SquirrelMailova sporočila bodo v tem jeziku. Ta opcija velja samo za sporočila SquirrelMaila, vaša prihajajoča pošte ne bo prevedena.

Uporabi Javascript addresar?
Eden naših glavnih ciljev pri razvoju SquirrelMaila je bil neuporaba Javascripta v vseh naših straneh. Kjub temu so razvijalci napisali odličen pripomoček za iskanje po adresarju, ki uporablja Javascript. Raje kot da bi ga pobrisali, smo vam dali na voljo izbiro med HTML in Javascripr adresarjem. Če ne veste kaj to pomeni, je najvarnejša odločitev HTML adresar, čeprav bi vam najverjtneje delovala tudi varijanta z Javascriptom.

Število sporočil za prikaz
To je naječje število sporočil, ki se jih naenkrat prikaže v mapi. Če je v mapi več sporočil, bo na vrhu in na dnu seznama povezava za "Prejšnja" in "Naslednja" sporočila.

Prelomi prihajajoči tekst pri
Koliko znakov naj bo v vrstici pred prelomom teksta v naslednjo vrstico. Ta opcija prepreči "uhajanje" teksta iz ekrana. 86 je priporočljiva vrednost, ki pa si jo seveda lahko prilagodite.

Velikost okna za urejanje
Kako širok naj bo okvir za "Novo sporočilo"? Definiran je v številu znakov, ki jih lahko napišete v eno vrstico, preden se le ta prelomi v naslednjo.

Širina seznama map na levi
Na levi strani vašega internetnega brskalnika boste videli seznam map. S to opcijo določite kako širok naj bo ta seznam. Če imate zelo dolga imena map ali velike fonte, je dobro da to vrednost nastavite precej veliko, sicer je pa bolje, da ostane čim manjša, da ne zapravljate prostora ba ekranu.

Samodejno osveži seznam map
SquirrelMail ima zmožnost samodejnega osveževanja seznama map na levi strani brskalnika. Pri tem se obnovi tudi število sporočil, ki so v vsaki mapi. To je prikladen način preverjanja za novo pošto, ne da bi bilo potrebno vsakič klikati na PREJETO.

Označevanje sporočil Če ste naročeni na več dopisnih seznamov je včasih težko razločiti od kod je katero sporočilo. Z označevanjem sporočil lahko določite svojo barvo ozadja za vsak dopisni seznam, na katerega ste naročeni.

Kliknite na [Novo] za novo pravilo ali [Uredi] za urejanje že obstoječega in spodaj se bodo pokazale opcije.

Prepoznavno imena
To je samo ime pravila, ki ga urejate. Naj bo tako, da bo že iz imena razvidno ja določa. Na primer: če označuje sporočila od vaše mame, naj se imenuje "Od Mame".

Barva
To je barva ozadja, ki naj jo ima sporočilo. Lahko izbirate iz seznama barv, ki smo ga izbrali za vas, lahko pa vnesete HEX kodo barve (npr: a6b492). Če želite svojo barvo, morate označiti izbirno pred njo.

Ustrezno
Tukaj določite frazo, ki bo določila ali sporočila ustreza tamu pravilu ali ne. V padajočem izbirniku izberite katero polje v zaglavju (od, za, naslov ...) mora ustrezati tekstu, ki ga boste vpisali (mama@yahoo.com).

Lastnosti mape Pot do mape
Na nekaterih sistemih, ta opcija ne bo vidna in jo lahko mirno ignorirate. Na ostalih sistemih je pa precej pomembna. Običajno je pravilna vrednost že vpisana in pomeni mapo v vaši domači mapi (home directory), ker je vaša pošta. Če tega ne razumete, pustite tako kot je.

Mapa Smeti
Tukaj lahko določite v katero mapo naj se prenesejo sporočila, ki jih pobrišete. Če ne želite, da uporabljatimape za smeti, tukaj nastavite na "Ne uporabljaj Koša".

Mapa poslano
Tukaj nastavite v katero mapo se bo shranila vaša poslana pošta. Če ne želite shranjevati poslane pošte nastavite na "Ne uporabljaj mape Poslano".

Opozarjanje na neprebrano pošto
Ta opcija določa kako prikazati neprebrana sporočila, v seznamu, ki je na desni strani vašega brskalnika. Če tukaj nastavite na "Brez obveščanja", vas sistem ne bo obveščal o neprebranih sporočilih. Če nastavite na "Samo PREJETO", bo mapa prejeto postala poudarjena, zraven pa se bo izpisalo število novih sporočil. Če pa nastavite na "Vse mape", se bo tako dogajalo pri vseh mapah. Če se vam zdi, da je prikazovanje vsebine mape zares prepočasno nastavite to opcijo na "Samo prejeto" ali "Brez obveščanja".

Način obveščanja o neprebranih sporočilih
Ko so v mapi nova sporočila, ta opcija določi kako vas sistem o tem obvesti.