Mape Sporočila si lahko shranite v različne mape. To je še posebej uporabno če imaste veliko sporočil in želite imeti ve lepo organizirano. Možnost mape vam omogoča manipulirati z vašimi mapami.
Naročene Mape in Levi Okvir

Trenutno naročene mape so na seznamu v barvnem polju na levi. Ta okvir se lahko nastavi na avtomatsko osveževanje v nastavitvah. Na vrhu v levem okvirju je velik krepek naslov. Če so se naredile spremembe v kateri od naročenih map, potem osvežite seznam z klikom na link "osveži seznam map" pod naslovom.

Prva mapa vsebuje seznam prejetih sporočil. Na desni zraven prve mape je številka v oklepaju "( )" ki šteje neprebrana sporočila. Ta številka lahko vara od števila skupnih sporočil v desnem okvirju. Pod glavno mapo so lahko druge mape ali podmape. Barve za te mape se bodo premenile z Temo ki ste si jo izbrali v nastavitvah.

Izbriši

Izbrišete lahko katerokoli mapo ki je na voljo v padajocem seznamu na levis zraven Izbriši gumba. Ne pozabite da se lahko zgodi da ta seznam ne prikaže vse mape. Posebne mape kot so vaše poslane ali koš mape ne morej biti izbrisane, in seveda INBOX tudi ne more biti izbrisan.

Izdelaj

Mape se lahko izdelajo z enostavnim vpisom imena v polje in klikom na Izdelaj gumb. Če želite da je ta mapa podmapa, lahko izberete iz padajočega seznama mapo.

Na nekaterih poštnih strežnikih, obstajo dve vrsti map. Ena ki vsebuje spročila, in ena ki vsebuje mape. Vidite lahko možnost ki se imenuje "Naj ta mapa vsebuje podpamape." Če izberete to možnost, potem ta mapa ki ste jo izdelali bo lahko vsebovala mape in ne sporočila. V drugem primeriu boste lahko shranjevali samo sporočila in ne map.

Preimenuj

Preimenujete lahko vsako mapo ki je prikazan v padajočem seznamu na levi strani od gumba Preimenuj. Opozorilo, ta seznam se lahko zgodi da ne vsebuje vseh prikazanih map na levem okvirju. Za jasne razloge, ne morete preimenovati sent, trash in INBOX map.

Prijavi in Odjavi Definicije:
Prijavi: Za registracijo mape z poštnim strežnikom, vam omogoča ogled v mapo in njegovo vsebino.
Odjavi: Nasprotje od Prijave. S tem odregistrirate mapo z poštnim strežnikom.

Izberete lahko map koliko želite iz Prijavi ali Odjavi polja, nato kliknite gumb pod poljem za izvedbo naloge. Videli boste da se bo mapa preselila v drugo polje. Potem jih lahko Odjavite in še enkrat Prijavite po vaši želji.