Izdelava sporočila Ta funkcija, vam omogoča da napišete novo sporočilo in jo pošljete različnim osebam.

Ob kliku vas prenese na stran kjer napišete novo sporočilo. Videli boste veliko polj in nekaj gumbov.

Prejme (To)

Najprej je polje Prejme:. V to polje vpišete email naslov osebe, kateri je namenjeno to sporočilo. Naslovov lahko vpišete kolikor želite, ampak se morajo končati z vejico. En način je tudi da kliknete na gumb "Adresar". Ne skrbite če se celoten naslov ne vidi.

Kopija (cc)

Naslednje je Kopija (cc:) polje. CC je krajšava za Carbon Copy. Če želite poslati to enako sporočilo še komu, potem je to polje za vas. Vpišete lahko neomejeno število email naslovov, enako kot pri Prejme(To):

Osebna kopija (Bcc)

BCC je krajšava za Blind Carbon Copy. Uporabite to polje če želite poslati še nekomu kopijo sporočila ne da bi prejemnik v Prejme (To): ali Kopija(CC): vedel za to.

Naslov

Napišite naslov tukaj. Zapomnite si, email vam lahko prihrani veliko časa in dober, logičen in zapeljiv naslov je velik korak.

Adresar Gumb

Ta gumb vam odpre Adresar po iskalnem polju. Nekaj morate vpsiati v iskalno polje da bi dobili kakšne rezultate. Če so potrebni vsi naslovi iz Adresarja, vpišite prostor tukaj in kliknite Iskanje gumb. Dodatne informacije so na voljo v "Naslovi" razdelku.

Telo Sporočila

Velik prazen prostor je namenjen za karkoli. Če ste si shranili podpis, bo ta podpisen viden tukaj. To polje je namenjeno za pisanje vsebine sporočila.

Priloži

Ta funkcija je namenjena da lahko priložite zraven sporočila kakšno datoteko. Datoteka mora biti na lokalnem ali mrežnem računalniku. Browse gumb ima funkcijo da preiščete direktorije za vašo datoteko in nato kliknte da jo priložite. V polje priloži lahko tudi ročno vpišete pot do datoteke. Nato enostavno kliknite Dodaj gumb da se bo ta datotka priložila k sporočilu.

Takoj ko je datoteka pripeta, se pojavi nov gumb za pripenjanje nove datoteke. Brisanje priložene datoteke se izvrši ob izbiri datoteke, in nato kliknemo gumb "Pobriši izbrani dodatek".