Naslovi Adresar vam lahko prihrani veliko časa pri pisanju elektronskih sporočil. Vanj lahko vpišete naslove ljudi, ki jim pišete večkrat.

Adresar vam prihrani veliko časa. Naslove ki jih uporabljate velikokrat so lahko shranjeni tukaj. LDAP strežniki (največkrat se uporablja v podjetjih in univerzah da so naslovi organizacije na voljo širom sveta) so tudi podprti.

Le vaš brskalnik podpira Javascript potem si lahko omogočite v Nastavitvah adresar ki je napisan v Javi. Je zelo majhen programček ki se odpre v novem oknu. Listi HTML naslovi so tudi podprti in jih lahko uporabite kadar vaš brskalnik ne podpira Javascript in tako SquirrelMail ostane v celoti funkcionalen.

Vzdevek

Vpišite vaš vzdevek ki ga uporabljate.

Email Naslov

Tukaj mora biti vpisan pravilen email naslov. Email naslov je sestavljen iz treh delov. Prvi je naslovnik, kot npr. "katja", nato je del domene afna "@" nazadnje pride pa top level domena, ki je pa lahko ena izmed milijonov kot primer au, cc, us, com, org, net ali celo edu. No, in sedaj če vse te tri dele združimo v eno celoto dobimo email naslov katja@taylor.net. Le ta naslov ne bo pravilen, potem elektronska pošta ne bo sprejeta in bo zavržena.

Info

To je še eno polje, kjer lahko vpišete karkoli kar vas spominja na to osebo. To polje je mišljeno za dolga besedila. Na primer, če imeli zmenek z Lauro, lahko napišete "Zmenek z Lauro"

Uredi ali Izbriši

Ta dva gumba vam omogočata da izbere en naslov in spremenite polja, ali izbrišete vpis. Dovoljeno vam je izbrati samo en vpis.

Dodaj v Adresar

Izpolnite polja kot je napisano. Prvi trije (Vzdevek, E-mail naslov, in Ime) morajo biti izpolnjeni.

LDAP

LDAP je protokol za centralno shranjevanje in za oddaljen dostop do informacij. Na primer: univerza bi naj uporabljala LDAP kot unikatno mesto kjer vse študentje, osebje shranijo email naslove in jih imajo na voljo. Le konfigurirano za uporabo univerzitetnega LDAP strežnika, SquirellMail bo potem imel možnost narediti seznam vseh email naslovov ( skupaj s tistimi ki so v Adresarju ).Squirrelmaila je močno orodje ko kombinira Vaš lokalni adresar in LDAP strežnik ki Vam nudi veliko več naslovov kot bi bilo v enem samem Adresarju.

LDAP nastavitve se lahko nastavljajo pri uporabi kateregakoli LDAP strežnika, ali onemogočijo v nastavitvah. Morali se boste pogovoriti z sistemskim administratorjem o takšnih možnostih.

LDAP nastavitve vplivajo na celoten SquirrelMail sistem; kot rezultat morajo biti nastavljeni ali spremenjeni z privilegiji administratorja.