Zoeken De zoekfunctie laat u op woorden zoeken in uw e-mailberichten.

Met deze nuttige functie kunt u uw mappen doorzoeken op bepaalde zoekwoorden die voorkomen in de headers of de berichttekst. Webmail geeft alle berichten weer die voldoen aan uw criteria.

Algemeen

Het zoeken werkt als volgt. U kiest de map die u wilt doorzoeken, geeft de zoektermen in en kiest welk onderdeel van de berichten u wilt doorzoeken. Als u op de 'Zoek'-knop drukt zal er een lijst verschijnen met alle berichten die aan uw zoekvraag voldoen. U kunt op een bericht klikken en het bekijken zoals u gewend bent.

Let op dat als u berichten aan het lezen bent en vervolgens naar de zoekfunctie gaat, de map die u aan het bekijken was de standaard map zal zijn waarin gezocht wordt. Bijvoorbeeld, als u zich in de map 'Vrienden' bevindt en op 'Zoeken' klikt, zal de map 'Vrienden' geselecteerd zijn als de map waarin u wilt zoeken.

Waarin zoeken

Aan de rechterkant van het invoerveld ziet u een selectielijst van berichtonderdelen waar u door kunt zoeken. Dit bevat onder andere Inhoud, Alles en de velden Onderwerp, Van, Cc en Aan.

Inhoud - Doorzoekt de berichttekst van de e-mailberichten. Dit is het tekstdeel van het bericht zonder de headervelden.

Alles - Dit doorzoekt het hele bericht, zowel de berichttekst als alle headervelden van het bericht. Dit is het meest uitgebreid, maar kan daarom ook resultaten opleveren die u niet zocht.

Onderwerp - Doorzoekt de onderwerpregels van de berichten.

Van - Doorzoekt de afzenders van de berichten, zowel naam als e-mailadres. Handig als u de berichten die u van een bepaald persoon heeft ontvangen wil zien.

Aan - Aan wie het bericht is gericht.

Cc - Zelfde als Aan, maar dan het veld Cc.

Recente zoekopdrachten

Als u deze optie heeft aangezet, zal de zoekpagina ook de 9 meest recente zoekopdrachten weergeven zodat u die snel opnieuw kunt uitvoeren. Klik op Zoek naast de zoekopdracht om die opnieuw uit te voeren. Met de link Opslaan kunt u een opdracht verplaatsen naar Opgeslagen zoekopdrachten die bewaard worden totdat u ze weer verwijdert.