Opstellen Hiermee kunt u nieuwe e-mailberichten opstellen en versturen.

Via de menu-optie Nieuw bericht komt u op de pagina waar u een nieuw e-mailbericht kunt opstellen. Op deze pagina vindt u een aantal velden en knoppen die hieronder beschreven staan. Afhankelijk van hoe u op de pagina kwam, kan een aantal velden al ingevuld zijn.

Van

Dit veld wordt uitsluitend weergegeven als u meerdere identiteiten heeft ingesteld (via het Opties, Persoonlijke instellingen menu). U kunt hier kiezen welke identiteit u wilt gebruiken, met andere woorden, welke naam en e-mailadres er als afzender voor dit e-mailbericht gebruikt moeten worden.

Aan

Het eerste veld is het Aan:-veld. Hier moet u het e-mailadres invullen van degene(n) die u dit bericht wilt sturen. U kunt meerdere adressen invullen, gescheiden door komma's. Ook kunt u op de knop 'Adressen' klikken om dit veld te vullen vanuit uw adresboek. Het kan voorkomen dat de rij met adressen te lang wordt om in het veld ineens te worden weergegeven; dit is geen probleem: u kunt gewoon doortypen. Ook al wordt niet alles weergegeven, het bericht zal wel naar alle adressen verstuurd worden.

Cc

Het volgende veld is het Cc:-veld. Cc staat voor Carbon Copy. Hier kunt u e-mailadressen invullen waarnaar hetzelfde bericht ook gestuurd wordt. Het verschil met het Aan:-veld is gevoelsmatig: in het Aan:-veld vult u in aan wie het bericht gericht is, en bij Cc degene die een kopie van het bericht ter informatie dient te ontvangen.

Bcc

BCC is een afkorting voor Blind Carbon Copy. Dit veld kunt u gebruiken om iemand een kopie te sturen zonder dat de ontvangers in de Aan: en Cc:-velden dit kunnen zien.

Onderwerp

Hier kunt u het onderwerp van uw e-mailbericht invoeren.

Adressen-knop

Deze knop opent het zoekscherm van uw het adresboek. Hier moet u iets invullen om resultaten te krijgen. Als u alle adressen uit het adressenboek wilt zien kunt u op Alle weergeven drukken. Het adresboek heeft uitgebreide mogelijkheden die aan bod komen in een apart hoofdstuk in deze handleiding.

Bewaar Concept-knop

Als u een bericht heeft opgesteld maar om een bepaalde reden nog niet wilt versturen, kunt u op deze knop drukken om het op te slaan in de Drafts-map. Als u het later daadwerkelijk wilt versturen, gaat u naar deze folder, opent het bericht en u komt weer in het 'Nieuw Bericht' scherm waar u verder kunt werken aan uw bericht.

Prioriteit

Hier kunt u een prioriteit voor uw bericht selecteren. Een bericht met een hoge prioriteit zal anders worden weergegeven in het mailprogramma van de ontvanger.

Berichttekst

In het grote lege veld kunt u het eigenlijke bericht invoeren. Als u een handtekeningbestand (signature) heeft opgegeven verschijnt deze hier automatisch.

Bijlagen

Onderaan de pagina vindt u een gedeelte waar u bijlagen (attachments) aan uw e-mailbericht kunt toevoegen. Het bestand dat u wilt toevoegen moet op de computer staan waarop u werkt. U kunt op de Browse-knop klikken om dit bestand te lokaliseren. Door op de Voeg toe-knop te klikken wordt het bestand toegevoegd als bijlage aan uw e-mailbericht.

Zodra u minstens één bestand heeft toegevoegd is er nog een knop beschikbaar. Hiermee kunt u bepaalde bijlagen weer verwijderen als u ze toch niet mee wilt sturen.