Adresboek Een adresboek kan veel tijd en invoerwerk besparen. U kunt de e-mailadressen van mensen waar u veel contact mee heeft eenmalig toevoegen, en keer op keer gebruiken.

Een adresboek kan veel tijd besparen. Regelmatig gebruikte e-mailadressen kunt u hierin opslaan. Het Webmail adresboek heeft tevens ondersteuning voor LDAP servers, dit zijn systemen die vaak binnen bedrijven en instellingen gebruikt worden om alle adressen binnen die organisatie beschikbaar te maken.

Als uw browser ondersteuning heeft voor JavaScript dan kunt u deze optie in het instellingenmenu inschakelen. U krijgt dan een nog beter overzichtelijk adresboek. Deze optie is echter niet noodzakelijk zodat het Webmail adresboek ook werkt op als u gebruikt maakt van een browsers zonder JavaScript-ondersteuning.

Korte naam

Hier kunt u een afgekorte maar herkenbare naam opgeven voor deze persoon in uw adresboek.

E-mailadres

Hier moet u het volledige e-mailadres van de persoon invoeren. Een e-mailadres bestaat uit ten minste een gedeelte voor het apenstaartje (de gebruikersnaam), het apenstaartje zelf en het gedeelte daarachter (de domeinnaam, geeft de organisatie weer). Bijvoorbeeld piet.klaassen@bedrijf.nl.

Info

Hier kunt u willekeurige informatie, bijvoorbeeld het telefoonnummer, van de betreffende persoon in opslaan. De informatie wordt verder niet gebruikt bij het versturen van e-mail maar kan u helpen herinneren wie iemand is.

Bewerk en Verwijder

Deze twee knoppen geven u de mogelijkheid om een adres te selecteren en een van de bovengenoemde velden te bewerken, of de hele persoon uit uw adressenboek te verwijderen. Om te Bewerken kunt u maar één persoon tegelijk selecteren.

Toevoegen aan persoonlijk adresboek

Vul de velden in met de informatie zoals hierboven beschreven. De eerste drie velden moeten verplicht ingevuld worden. De laatste twee velden zijn optioneel.