Viestin lukeminen Viestin lukeminen on sähköpostiohjelmien perustoiminto. SquirrelMaililla on kuitenkin monia lisätoimintoja viestien lukemisessa. Tämä selvittää mitä nämä kaikki tekevät.

Klikkaa minkä tahansa viestin (listalta) aihetta ja viesti tulee näyttöön. Yksi asia jonka huomaat on se että www- ja sähköpostiosoitteet ovat klikattavuia linkkejä, voit näitä klikkaamalla voit avata sivun selaimessasi tai kirjoittaa uuden viestin. Toinen kätevä ominaisuus on se että viestien teksteissä käytetään eri värejä. Vastausviesti on tavallisesti ilmaistu ">" merkein. SquirrelMail ymmärtää tämän ja näyttää alkuperäisen viestin eri värillä. Tämä toiminto pystyy erottamaan kaksi jatkettua vastausta toisistaan. Lisämenussa (tallisten menujen alla) on kolme kenttää. Vasemmalla olevasta voi poistaa viestin tai palata listalle. Keskellä on linkit edelliseen ja seuraavaan viestiin. Oikealla postitoimintoja.

Viestilista

Klikkaa tätä palataksesi viestilistalle.

Poista

Klikkaa tätä jos haluat poistaa viestin. Viestin mukana poistetaan myös mahdolliset liitteet. Talleta liitteet ennen viestin poistamista jos haluat säilyttää ne (selvitetään edempänä).

Liikuminen

Keskellä on linkit edelliseen ja seuraavaan viestiin tässä kansiossa. Näitä käyttäen sinun ei tarvitse palata listalle lukeaksesi edellistä tai seuraavaa viestiä.

Seuraava

Klikkaa tätä lukeaksesi listan järjestyksessä seuraavan viestin.

Edelleenlähetys

Oikealla. Klikkaa edelleenlähetyslinkkiä ja pääset muokkaamaan viestiä, lukemasi viesti on valmiina --Alkuperäinen viesti-- merkinnän alla. Aiheriville tulee aikaisemman eteen "Fwd:" Voit kirjoittaa kommenttisi, valita vastaanottajat ja muut aivan kuten uutta viestiä kirjoittaessasi.

Vastaus

Klikkaa tätä linkkiä ja pääset muokkaamaan vastausviestiä lukemasi viestin lähettäjälle. "Re:" liite lisätään aiheeseen. Alkuperäinen viesti on merkitty ">" merkein. Alkuperäisten rivien pituuden vuoksi voi olla että kaikki rivit eivät ala ">" merkillä. Tätä ei valitettavasti aina voida välttää. Voit yrittää muuttaa Näytettävien kirjaimien määrä riviä kohti valintaa asetuksista, suurempi arvo tälle saattaa auttaa. Voit kirjoittaa kommentteja mihin tahansa viestin osaan, voit myös lisätä liitteitä viestiin.

Vastaus kaikille

Kuten edellinen, mutta vastaanottajiksi laitetaan viestin lähettäjän lisäksi myös kaikki sen vastaanottajat.

Näytä kaikki otsaketiedot

Tämä tuo näyttöön kaikki viestin ostikkotiedot. Näihin kuuluu myös koko se reitti jonka viesti on kulkenut sekä paljon muutä tietoa itse viestin sisällöstä.

Lataa tämä tiedostona

Aivan sivun alalaidassa. Klikkaamalla tätä voit ladata näytössäolevan viestin tekstitiedostona kovalevyllesi. Osa otsikkotiedoista tulee myös mukaan.

Liitteet

Viestin liitteet löydät viestin alalaidasta värjätystä palkista. Klikkaamalla viestin nimeä se joko näytetään selaimessa tai talletetaan, tämä riippuu liitteen tiedostotyypistä. Jos haluat tallettaa liitteen sen tiedostotyypistä riippumatta klikkaa "download" linkkiä rivin oikeassa laidassa.