Asetukset Asetuksissa voit muokata SquirrelMailin ulkonäköä ja toimintoja.

SquirrelMailin asetuksissa on paljon vaihtoehtoja. Sinulla on koko joukko mahdollisia asetuksia vaihtaa teemoja, kieltä ja muita ominaisuuksia. Mahdollisuudet vaihtelevat SquirrelMailin asennuksesta riippuen. Muuttaessasi asetuksia vaikutat vain omiin asetuksiisi, et voi vahingossa muuttaa muiden käyttäjien asetuksia. Asetuksissa on viisi pääkategoriaa: Henkilötiedot, Näyttöasetukset, Viestien Merkintä, Kansioasetukset ja Indeksijärjestys.

Henkilötiedot Koko Nimi
Kirjoita koko nimesi, esimerkiksi "John Doe". Tämä on se nimi jonka viestisi vastaanottaja näkee. Jos jätät tämän tyhjäksi niin nimen sijaan näytetään sähköpostiosoitteesi.

Sähköpostiosoite
Vapaaehtoinen - Voit muuttaa vastaanottajalle näkyvän osoitteesi Jos se eroaa siitä minkä systeemi sinulle automaattisesti valitsee.

Vastaus Osoitteeseen
Vapaaehtoinen - Tämä on se osoite johon viestisi vastaanottaja lätettää mahdollisen vastausviestin (reply). Kätevä jos osoite johon haluat vastaukset ei ole sama kuin lähettäjäosoitteesi.

Allekirjoitus
Vapaaehtoinen - Allekirjoitus on teksi joka liitetään kirjoittamasi viestien perään automaattisesti. Jos haluat käyttää tätä ominaisuutta niin varmista että valintaruutu "Käytetäänkö allekirjoitusta?" tekstin vieressä on valittu ja että tekstiruudussa on haluamasi teksti.

Näyttöasetukset Teema
SquirrelMailissa on monta vaihtoehtoa valita väriteemoja. Kokeilemalla löydät mieleisesi.

Kieli
Jos englanti ei ole sinun kielesi niin voit helposti vaihtaa kielen jolla useimmat asiat näytetään. Huomaa että tämä ei vaikuta viestien sisältöön eikä systeemikohtaisten kansioiden nimiin.

Käytetäänko Javascipt- vai HTML-osoitekirjaa?
Yksi peruslinjoista SquirrelMailin teossa on ollut se ettei millään sivulla käytetä Javascriptiä. Eräät kehitysryhmän jäsenet menivät kuitenkin tekemään JavaScript osoitehaun. He onnistuivat siinä niin hyvin ettemme raskineet sitä kokonaan hylätä. Voit itse valita haluatko käyttää sitä vaiko tavallista HTML osoitehakua. Huomaa että Javascript ei välttämättä toimi kaikissa selaimissa.

Viestien lukumäärä indeksissä
Tämä on listalla sivua kohden näytettävien viestien lukumäärä. Jos viestejä on enemmän voit käyttää "Edellinen" ja "Seuraava" linkkejä listaussivuilla liikkuaksesi.

Näytettävien kirjaimien määrä riviä kohti
Kuinka monta merkkiä riville kirjoitetaan. Tällä laitetaan pakollinen rivinvaihto ylipitkille riveille. 86 on yleensä hyvintoimiva pituus, mutta voit muuttaa tämän tarpeitesi ja halujesi mukaan.

Editori-ikkunan koko
Määrittää viestien kirjoitusikkunan leveyden merkeissä.

Kansiolistan paikka
Voit valita haluatko kansiolistan vasempaan vai oikeaan laitaan.

Nappien paikka viestiä kirjoitettaessa
Voit valita "Osoitekirja" ja "Lähetä" nappien paikan uutta viestiä kirjoitettaessa.

Kansiolistan leveys
Jos sinun kansioittesi nimet ovat erittäin pitkiä niin voit kasvattaa listan leveyttä tästä, leveys määritellään pikseleissä eli resoluutiopisteissä. Tilan säästämiseksi on kuitenkin hyvä pitää tämä niin kapeana kuin mahdollista.

Kansiolistan automaattipäivitysaika
Valitsemalla tästä sopivan ajan selaimesi tarkistaa kansioiden tilan ja päivittää kansiolistan.

Viestien Merkintä Tämä toiminto helpottaa erottaamaan jo listalta sen mistä viestit tulevat. Erittäin käytännöllistä jos olet mukana useissa viestilistoissa. Klikkaa "Uusi" linkkiä ja luo uusi merkintäohje tai klikkaa "Muokkaa" linkkiä ja muuta jo olemassa olevaa.

Tunnistukseen käytettävä nimi
Kirjoita tähän haluamasi nimi joka kuvaa valintaa.

Väri
Viestilistalla käytettävä taustaväri. Voit joko valita valmiin vaihtoehdon tai määrittää omasi RGB hexadesimaalimäärittyksellä. RGB tarkoittaa punaisen (R), vihreän (G) ja sinisen (B) värin määrää asteikolla jossa alin arvo on 00 (nollanolla) ja ylin FF (255 desimaalisysteemissä) väriä kohti.

Täsmää
Tässä määrität mikä otsikkotieto ja teksti jota haetaan.

Kansioasetukset Kansion hakemistopolku
Tätä vaihtoehtoa ei ole kaikissa systeemeissä. Tämä asetus on sellainen että siihen ei pidä koskea jos ei ole varma siitä mitä tekee.

Paperikori
Voit valita kansion jota käytetään paperikorina. Voit myös valita olla käyttämättä paperikoria.

Lähetettyjen Kansio
Kuten paperikori.

Ei-luettujen viestien esitys
Valitse esitetäänkö ollenkaan, vain saapuneitten kansiossa vai kaikissa kansioissa. Kaikkien kansioitten valinta saattaa hidastaa SquirrelMailin toimintaa.

Ei-luettujen viestien esityksen tyyppi
Määrittää miten informaatio esitetään.

Indeksijärjestys Indeksijärjestys on sarakkeiden esittämisjärjestys viestilistalla. Voit lisätä, poistaa ja siirtää sarakkeita tarpeen mukaan.