Osoitteet Osoitekirjan käyttö voi säästää paljon aikaa ja naputtelua. Talleta osoitteet joita käytät useasti, ja voit helposti käyttää niitä uudelleen ja uudelleen.

Osoitekirjat ovat loistava aikaasäästävä asia. Useasti käytetyt osoitteet ovat kätevästi tallella. Voit käyttää myös LDAP-servereitä (Usein käytössä yrityksissä ja yliopistoissa, kaikki osoitteet helposti yhteisessä käytössä).

Jos selaimesi tukee Javascriptiä niin voit haluta ottaa sen käyttöön, valitse Javascript-osoitekirja asetuksista. Se on oikein mainio apuväline omine automaattisesti aukeavine ikkunoineen. Tavallinen HTML osoitekirja toimii kuitenkin myös selaimissa jotka eivät tue Javascriptiä, kenenkään ei tarvitse olla ilman osoitekirjaa.

Lempinimi

Laita tuttu nimi tähän. Jotakin joka helpottaa muistamaan. Jotakin sellaista mistä helposti tiedät kenelle osoite kuuluu.

Sähköpostiosoite

Tämän pitää olla täydellinen osoite. Arvaaminen ei tässä riitä. Sähköpostiosoitteessa on kaksi osaa. Ensimmäinen on vastaanottajan tunniste, esimerkiksi viljo.posti tai sakup. Toinen on vastaanottava palveluosoite, esimerkiksi isofirma.fi tai oppilaitos.edu. Tämä viimeisenä oleva näissä on joko maakoodi (esim fi, sv, us) tai muu ylätason osoite (yrityksillä usein com, organisaatioilla org, verkkopalveluyrityksillä net, monilla amerikkalaisilla oppilaitoksilla edu, jne). Osien väliin kirjoitetaan @. Esimerkkiosoitteista tulee näinollen: viljo.posti@isofirma.fi ja sakup@oppilaitos.edu
Jos osoite on väärin on hyvin todennäköistä että saat takaisin automaattivastauksen joka kertoo että vastaanottajaa ei löydy.

Tietoja

Tämä on toinen paikka johon voit laittaa jotain joka muistuttaa sinua siitä kuka osoitteenhaltija on. Tähän mahtuu enemmän kuin lempinimeen. Jos henkilö on joku jonka olet esimerkiksi tavannut työmatkalla voit kirjoittaa: "Tapasimme Hannoverin messuilla vuonna 2000".

Muokkaa tai Poista

Näitä nappeja käyttäen voit valita osoiteen muokattavaksi tai poistaa sen. Osoitteita voi muokata vain yhtä kerrallaan.

Lisää Henkilökohtaiseen osoitekirjaan

Täytä kentät. Ensimmäiset kolme kenttää (Lempinimi, Sähköpostiosoite ja Etunimi) ovat pakollisia. Sukunimi ja Lisätietoja ovat vapaaehtoisia.

LDAP

LDAP on protokolla jota käytetään informaation kaukohakuun keskitetystä säilytyspaikasta. Esimerkiksi: Yliopistossa voidaan säilyttää LDAP tietokannassa kaikkien opiskelijoiden ja henkilökuntaan kuuluvien osoitteet, sieltä ne ovat helposti tarvittaessa haettavissa. Jos SquirrelMail asetetaan käyttämään tämän yliopiston LDAP-serveriä niin kaikki nämä osoitteet, mahdollisine lisätietoineen, ovat käytettävissä. SquirrelMailin LDAP sovellus on erittäin kätevä, koska se yhdistää sinun oman osoitekirjasi ja LDAP-serverin osoitetietokannan, ihan kuin kaikki olisi yhdessä ja samassa osoitekirjassa.

SquirrelMail voi hakea tiedot mistä tahansa LDAP-serveristä, tai voi myös olla että tämä toiminto on lukittu. Ota yhteys omaan systeemiadministraattoriisi jos sinulla on tähän liittyviä kysymyksiä.

LDAP asetukset vaikuttavat koko SquirrelMail systeemiin. Sen takia vain administraattorit voivat niitä muuttaa.