Adresser Adressebøger kan spare meget tid og indtastning. Du kan lægge de adresser du oftest bruger i dem, og bruge adresserne igen og igen.

Adressebøger kan spare meget tid og indtastning. Du kan lægge de adresser du oftest bruger her. LDAP servere (ofte brugt af virksomheder og universiteter til at gøre adresser nemt tilgængelige for hele organisationen) understøttes også.

Hvis din browser understøtter JavaScript kan du eventuelt slå den JavaScriptbaserede adressebog til under Indstillinger. Det er en virkelig smart lille pop-op ting. Der er dog også en ren HTML version af adressebogen, så alle browsere kan gøre brug af denne mulighed.

Kaldenavn

Indsæt et nemt genkendeligt navn her. Noget der gør, at du altid med sikkerhed ved helt præcist hvem personen bag denne e-mail adresse er.

E-mail addresse

Her skal du indsætte personens komplette e-mail adresse. Her er tæt på ikke godt nok. Der er tre bestanddele i en persons e-mail adresse. Først den del, der identificerer selve personen, fx. "jens". Herefter er der domænet, der fx. kunne være "hansensbondegaard". Til sidst kommer et "top level domain" der angiver hvor domænet hører til henne, det kan fx. være "dk", "com" eller mange andre ting. Samler vi disse tre dele vil det give e-mail adressen "jens@hansensbondegaard.dk". Enhver e-mail adresse har denne opbygning og hvis du laver en fejl i denne får du sandsynligvis din e-mail tilbage igen med en fejlmeddelelse om at den ikke kunne afleveres.

Andre informationer

Her kan du tilføje lidt yderligere oplysninger, der kan hjælpe med til at minde dig om, præcis hvem personen er. Dette felt kan indeholde flere informationer end kaldenavnet. Du kunne fx. skrive "Ham jeg mødte på dyrskuet sidste år".

Ret den valgte

Ved at klikke på denne knap kan du rette i informationerne for den person, der er markeret i listen ovenover. Du kan kun vælge en person ad gangen at rette.

Slet de(n) valgte

Ved at klikke på denne knap sletter du den eller de personer, der er valgt i listen ovenover.

Tilføj adresse

Udfyld felterne ovenover knappen. De første tre (Kaldenavn, E-mailadresse og Fornavn) skal være udfyldt for at du kan tilføje adressen. Efternavn og Andre informationer er det valgfrit om du vil udfylde. Herefter klikkes på "Tilføj adresse" for at tilføje den nye person til din adressebog.

LDAP

LDAP er en protokol, der bruges til at lagre information centralt. Et universitet kunne for eksempel bruge LDAP som det eneste sted, hvor studerendes, ansattes og læreres e-mail adresser er lagret og gjort tilgængelige. Hvis SquirrelMail er konfigureret til at bruge universitetets LDAP server vil den kunne give en oversigt over alle e-mail adresser på universitetet (sammen med øvrige adressebogsinformationer, der er gjort tilgængelige). SquirrelMails understøttelse af LDAP er meget stærk fordi den kombinerer din lokale adressebog med informationerne fra LDAP serveren og præsenterer dig for alle disse informationer som om de var fra én og samme adressebog.

LDAP opsætningerne kan være lavet til at bruge en hvilken som helst LDAP server eller de kan være slået helt fra. Hvis du har mere specifikke spørgsmål til denne funktion vil du være nødt til at kontakte din systemadministrator.

LDAP opsætningerne påvirker hele SquirrelMail systemet. Derfor skal de også laves eller ændres af en med administratorrettigheder.