Llegint un missatge de correu L'opció de llegir un missatge de correu es una de les coses mes bàsiques que ha de oferir un client de correu. Sens dubte, SquirrelMail te diverses opcions per tal de que mentre llegeix els missatges, tingui opcions per aquell missatge.

Faci clic a l'Assumpte de qualsevol missatge i aquest serà mostrat. Una cosa que vostè s'adonarà es que els missatges y direccions WEB tenen links que vostè pot utilitzar per enviar correu o obrir planes. Una altra cosa útil es que separa per colors la capçalera dels missatges. Al respondre un missatge, el text apareix amb el prefix de ">". Quan es mostri un missatge, les línies que continguin al davant ">", canviaran de color de forma que un missatge respost, tindrà un cert color. Una barra de tasques es mostra sota la barra de sempre. Aquesta es dividida en tres parts. La primera permet tornar a la llista d'abans o suprimir el missatge. El segon (al mig), permet mouràs pels missatges adjacents. L'últim permet tornar a enviar-lo, respondre o respondre a tots.

Llista de missatges

Faci clic a aquest link per tornar a la llista de missatges.

Suprimir

Aquesta opció permet suprimir el missatge i tornar a la llista de missatges. Tots els fitxers adjunts al missatge també es perden. Pot preveure la pèrdua d'aquests guardant els adjunts (s'explica mes endavant)

Navegació

Al mig de la barra de tasques, es troben els links de navegació. Amb aquests podrà mouràs al missatge d'abans sense tenir que tornar a la llista de missatges. En el cas de que no hi hagi un missatge abans, el link passarà a ser només text.

Següent

Amb aquesta opció passarà al següent missatge sense tenir que anar a la llista de missatges. Si no hi han mes missatges, el text es mostrarà com a tal sense poder ser utilitzat com un link.

Tornar a enviar

A la part de la dreta, el link "Tornar a enviar" s'utilitza per tornar a enviar el missatge que hem rebut a un altre destinatari. El missatge original apareixerà dins la capça de text. Els Adjunts també tornaran a enviar-se. No caldrà seleccionar-los com si es tractes d'un nou missatge.

Respondre

Faci clic aquì per respondre a la direcció d'on prové el missatge. al camp Assumpte s'afegeix "RE:" al que ja hi havia. El text del missatge original es afegit a la capça de text amb el caràcter ">" al davant de cada línia.

Respondre a tots

Es com la opció d'abans, però també s'envia a totes les demés direccions que hi ha al missatge.

Veure capçalera completa

Això mostra la capçalera completa del missatge de correu. Pot ser útil per obtenir determinada informació dels servidors que l'envien i que el reben.

Descarregar aquest missatge com un fitxer

A la part del final del missatge, hi ha una barra de tasques on es troba aquest link. Al fer clic a aquest link, el missatge es descarrega al nostre ordinador com un fitxer de text.

Attachments

Un attachment (Adjunt) es que el missatge conte un fitxer. Amb aquesta opció, es permet obrir-lo o descarregar-lo al nostre ordinador. També s'indica de quin tipus de fitxer es tracta.