Адреси Книгатите с адреси могат да ви спестят много време и въвеждане. В тях можете да запишете адресите на хората на които пишете най-често и да ги използвате колкото пъти си искате.

Книгите с адреси са добро средство за спестяване на време. Често използваните адреси могат да бъдат съхранявани тук. LDAP сървърите (Често използвани в компании и университети за да улеснят намирането на адреси в организацията) също така се поддържат.

Ако браузъра ви поддържа JavaScript, можете да позволите на книгата си с адреси да поддържа, чрез менто Опции. Това е едно наистина елегантно, скролиращо се нещо. Чистите HTML списъци с адреси се поддържат, така че, дори браузъри които не поддържат JavaScript могат да използват SquirrelMail без загуба на функционалност.

Псевдоним

Тук напишете познато име. Нещо което да ви помогне да размърдате паметта си. Нещо което ще ви даде правилна идея на кого принадлежи този адрес.

Адрес

Това трябва да е точният email адрес. Вероятно се досещате, че това поле е задължително. Един email адрес се състои от три части. Първатa е идентификатора на получателя, например "johnq". Следва секцията с името да домейна, която може да бъде например "tayloru". Последната е домейн от най-високо ниво, което може да бъде едно от многото неша, като bg, cc, us, com, org, net или пък edu. И така като съберем всички заедно ще получим следното johnq@tayloru.edu. Ако това не е коректно, писмото което пратите ще ви бъде върнато.

Информация

Това е едно поле в което можете да напишете нещо, което да ви напомни за това кой е човека. Направено е да по-дълго от "Псевдоним". Например ако сте видяли на бизнес среща можете да напишете "Срещнах го на симпозиума в Русе".

Редактирай или Изтрий избраните

Тези два бутона ви позволяват да изберете един адрес и след това да промените някои от полетата му, или да изтриете адреса напълно. Позволено ви е да избирате само един адрес за да го редактирате.

Добави адреса

Попълнете дадените полета. Първите три (Псевдоним, Адрес и Име) трябва да бъдат попълнени. Фамилия и Допълнителна информация не са задължителни.

LDAP

LDAP е протокол за централно унифицитано съхранение и отдалечен достъп до информация. Например: един университет може да използва LDAP като място където email адресите на всички студенти, персонал и факултети се съхраняват и са достъпни. Ако се конфигурира да използва университетския LDAP сървър, SquirrelMail ще може показва всички email адрес (заедно с другите полета на книгата с адреси ако са достъпни). Използването на LDAP от SquirrelMail е нистина мощно като комбинира локалната ви книга с адреси и информацията от адресния LDAP сървър, за да я предостави като единична книга с адреси.

LDAP настройките могат да бъдат конфигурирани така, че да използват който и да е LDAP сървър, или тази опция да бъде отказана напълно. Ще трябва да говорите със системния си адниминистратор за тази опция ако имате определени въпроси.

LDAP настройките влият върху цялата система на SquirrelMail; като резултат те трябва да бъдат настройвани или променяни от някой който има администраторски права.